5 years ago Productivity642Eugen Popa

Descoperă Omul din spatele numelui Eugen Popa

Interviu cu Rebecca Walter de la SmartFM

Rebecca WalterA fi om mare nu este o sarcină tocmai ușoară. Una dintre cele mai grele meserii, se spune, este aceea de a fi om. Viața de om mare ne surprinde mereu, ne aduce, spun eu, față în față cu noi înșine. Ne face să devenim mai introspecți, să ne cunoaștem, să ne lărgim orizonturile, să ne cunoaștem limitele și ne dă puterea, curajul să le și depășim. Iar toate aceste situații, experiențele pe care le trăim de-a lungul vieții ne ajută să evoluăm, să luptăm, să iubim și nu în ultimă instanță să dăruim. În aceast interviu vorbim despre misterele uneia dintre cele mai fascinante metode de transformare a minții, despre ce înseamnă să fii pasionat de mintea umană, despre hipnoză, și desigur despre povestea de om mare din spatele invitatului meu Eugen Popa.

Eugen Popa: Mulțumesc pentru invitație, sunt foarte încântat să fiu aici și să vorbesc despre subiectul ăsta, deși trebuie să recunosc, nu mă regăsesc în sintagma “om mare”. Fiecare dintre noi avem un copil interior și al meu încă se mai joacă.

Rebecca Walter: Nu este rău deloc să auzim că ți-ai păstrat copilul din tine și că el este încă prezent…

Eugen Popa: Chiar plin de viață…

Rebecca Walter: Cine este Eugen Popa? Definește-te în trei cuvinte.

Eugen Popa: Eugen Popa este un om normal care are preocupări mai puțin obișnuite. Cred că ăsta este cel mai simplu mod în care mă pot descrie. Unii oameni sunt pasionați de fluturi, alții sunt pasionați de croșetat, eu sunt pasionat de mintea umană și de cum funcționează ea. Am fost pasionat de chestia asta de când mă știu, aș putea spune.

Rebecca Walter: Să înțeleg că ai avut o chemare, o înclinație spre partea asta spirituală…

Eugen Popa: Da. Pe vremea comunismului exista revista Magazin, care apărea în fiecare miercuri. Pe ea o citeam din scoarță în scoarță, pentru că era singura sursă de informație de pe vremea aceea din care puteai să afli noutăți, descoperiri din știință, psihologie etc. Practic cu ea m-am hrănit ani de zile, până am plecat din țară și am dat de internet.

Rebecca Walter: Practic pasiunea pentru tainele minții și ale sufletului a pornit din copilărie.

Eugen Popa: Da, cu siguranță. Probabil aveam 9-10 ani când citeam revista Magazin.

Rebecca Walter: Ce visai când te gândeai la ce ai vrea să devii când vei fi mare?

Eugen Popa